شاید استخراج سنگ گرانیت به عنوان یک سنگ ساختمانی از موضوعات جالبی باشد که ذهن معماران کنجکاو را درگیر کند. به صورت کلی انواع مختلفی از سنگ گرانیت در ایران موجود است. این سنگ زیبا در طیف رنگی وسیعی در انواع ساختمانهای مسکونی و تجاری به چشم میخورد. لذا میتوان به کاربرد بالای آن در سطح کشور پی برد. این سنگ یکی از سنگین وزنترین سنگهای ساختمانی است که تقریبا در تمام قسمتهای نمای داخلی و نمای خارجی ساختمان به کار میرود. در ادامه به بررسی نحوه استخراج سنگ گرانیت و پاسخ به کنجکاوی متقاضیان میپردازیم.
استخراج سنگ گرانیت و انواع آن
استخراج سنگ گرانیت در ایران تنها به یک یا دو نوع خاص ختم نمیشود. بلکه این سنگ زیبا در انواع مختلفی در معادن کشور موجود است. سنگ گرانیت یکی از سنگهای ساختمانی است که به وفور در طبیعت یافت میشود. به پشتوانه فراوانی سنگ گرانیت، قیمت آن نیز برای متقاضیان مقرون به صرفه است. همانطور که ذکر شد انواع مختلفی از سنگ گرانیت به صورت طبیعی در بازار ایران یافت میشود. برخی از این انواع سنگ گرانیت به شرح زیر هستند:
- گرانیت فیروزه
- گرانیت چینی
- گرانیت دانه اناری بیرجند
- گرانیت بروجرد
- گرانیت تایباد
- گرانیت نهبندان طوسی کرم
- گرانیت نطنز
- گرانیت سفید نطنز
- و سایر انواع سنگ گرانیت
شایان ذکر است که استخراج سنگ گرانیت به تنوع آن نیز ختم نمیشود. بلکه علاوه بر تنوع در ویژگیهای این سنگ، تنوع در رنگ آن نیز به چشم میخورد. سنگ گرانیت به پشتوانه تنوع رنگ خود میتواند همنشینی جذابی با سایر متریال ساختمانی مانند شیشه، فلز و سایر را داشته باشد. لذا در صورتی که معمار به گونهای خلاقانه از این سنگ استفاده کند؛ میتواند جلوههای مدرن و جذابی در سازههای لوکس خلق نماید. اغلب سازندگان و معماران برای پروژههای خود سنگ گرانیت سفید و سنگ گرانیت مشکی را انتخاب میکنند. اما این مسئله کاملا بر اساس همنشینی رنگ سنگ با محل قرارگیری آن تعیین میشود. برخی از انواع رنگهای سنگ گرانیت عبارتند از:
- سنگ گرانیت خاکستری
- سنگ گرانیت صورتی
- سنگ گرانیت قرمز
- سنگ گرانیت زرد
- سنگ گرانیت سبز
- سنگ گرانیت قهوهای
- سایر رنگهای گرانیت
استخراج سنگ گرانیت و فرآوری آن
پس از استخراج سنگ گرانیت بایستی این سنگ وارد مرحله فرآوری شود. این مرحله تعیین کننده کاربرد سنگ است. چرا که برش سنگ نیز در مرحله فرآوری صورت میپذیرد. سنگ گرانیت به صورت کلی هم نمای داخلی و هم در نمای خارجی استفاده میشود. گرانیتهایی که در سایز پله برش خورده باشند؛ تکلیف مشخصی دارند. گرانیتهای سایز اسلب نیز برای موارد مختلفی استفاده میشوند. برای مثال از این سنگ میتوان برای پوشش دیوار و ایجاد دکوراسیون خاص استفاده کرد. همچنین از سنگ گرانیت میتوان برای پوشش کف استفاده نمود. برای استفاده از آن به عنوان پوشش کف، بایستی به نوع گرانیت توجه ویژهای شود. چرا که برخی از انواع این سنگ، جذب آب بالاتری دارند.
همانطور که ذکر شد مرحله فرآوری، پس از استخراج سنگ گرانیت صورت میپذیرد. لذا توصیه میشود انواع فرآوری سنگ گرانیت را بشناسید. به صورت کلی سنگ گرانیت با روشهای مختلفی فرآوری میشود. هر یک از روشهای فرآوری سنگ گرانیت میتواند کاربرد متفاوتی از این سنگ زیبا را ارائه دهد. برخی از روشهای فرآوری سنگ گرانیت عبارتند از:
- سابیده و سابیده رنگی
- فیلم و فیلم چرمی
- هوند
- بوش همر
- کات، کات بروکن و کات همر
- اسکرچ
- سند بلاست
- و سایر انواع روشهای فرآوری گرانیت
استخراج سنگ گرانیت
استخراج سنگ گرانیت از معادن کار چندان سادهای نیست. استخراج این سنگ زیبا به تجهیزات مختص خود و نیروی انسانی ماهر نیاز دارد. لذا بایستی برای استخراج سنگ گرانیت، مهارت لازم را همراه با ابزار مخصوص به کار ببرید. ناگفته نماند که برخی از سنگهای گرانیت در اطراف محل استخراج ممکن است که به دلیل عوامل طبیعی به سطح زمین آمده باشند. نکته مهم آن است که برای برداشت چنین سنگهایی نیز به ابزار مخصوص نیاز دارید. سنگ گرانیت به صورت طبیعی یک سنگ آذرین درونی به شمار میرود و در سطح زمین تشکیل نمیشود. لذا تنها میتوان سنگهای گرانیتی که تا حد ممکن به سطح زمین نزدیک هستند را استخراج نمود.
اشخاصی که به کسب و کار استخراج سنگ گرانیت از دل معادن ایران علاقهمند هستند بایستی طرحهای توجیهی این کسب و کار را به خوبی مطالعه کنند. شایان ذکر است که مطالعه برای ورود به این بازار کافی نیست و بایستی تجربه لازم را داشته باشید. از طرفی اخذ مجوزهای قانونی برای استخراج کنندگان این سنگ زیبا از الزامات به شمار میرود. لذا برای استخراج سنگ گرانیت بایستی ابتدا تجربه و اطلاعات خود را افزایش دهید. سپس برای اخذ مجوزهای قانونی اقدام کنید. پس از گذراندن این مراحل نیز بایستی نیروی انسانی و ماشین آلات مربوطه تهیه شود. شاید این کسب و کار سختی فراوانی برای اشخاص بی تجربه داشته باشد اما همواره کسب و کاری پایدار به شمار میرود.
استخراج سنگ گرانیت و معادن آن در ایران
استخراج سنگ گرانیت مانند هر یک از انواع سنگهای ساختمانی از معادن مربوطه صورت میپذیرد. در حال حاضر این سنگ زیبا از معادن زیادی در ایران استخراج، فرآوری و در نهایت عرضه میشود. به صورت کلی معادن سنگ گرانیت در سطح کشور پراکنده هستند و در مناطق مختلفی این سنگ زیبا یافت میشود. بهتر است بدانیت که سنگ گرانیت استخراج شده از هر یک از معادن ایران، خواص خود را دارد. این مسئله به دلیل وجود کانیها در مقدار مختلف در هر یک از این معادن رخ میدهد.
به صورت کلی شهرهای میزبان استخراج سنگ گرانیت و معادن آن به شرح زیر هستند:
- شهر خرم دره
- شهر بیرجند
- شهر همدان
- شهر مشهد
- شهر نطنز
- گیلان
- طوس
- نهبندان
- یزد
- زنجان
سخن آخر
استخراج سنگ گرانیت برای بسیاری از معماران کنجکاو، موضوع جذابی است. چرا که این سنگ زیبا در اغلب پروژههای ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد. سنگ گرانیت از فراوانترین سنگهای ساختمانی موجود در سطح زمین است و همین مسئله قیمت آن را برای سازندگان مقرون به صرفه کرده. تهیه سنگ گرانیت به بهترین قیمت کار دشواری است. لذا بهتر است از مجموعههای معتبر مانند هلدینگ مرکز سنگ، مشاوره دریافت کنید. متقاضیان میتوانند با تماس تلفنی و یا ارتباط آنلاین از مشاوره رایگان توسط کارشناس مجرب هلدینگ مرکز سنگ بهرهمند شوند.