سنگ مرمریت از سنگ ها ی زینتی و زیبایی است که در طبقات رسوبی سنگ آهکی تشکیل شده است . این سنگ به دلیل مزایا یی همچون زیبایی ، استحکام و مقاومتی که دارد برای ساخت و ساز و استفاده در وسایل زینتی مناسب است؛از این نوع سنگ در ساخت آثار معماری ،انواع کاشی ها،مجسمه ها ودکوراسیون داخلی و حتی به دلیل جذابیتی که دارد میتواند به تنهایی یا به صورت ترکیبی مورد استفاده قرار می گیرد اما سنگ مرمریت با تمام مزایایی که دارد معایبی نیزبرای استفاده از آن وجود دارد که ما در این مقاله قصد داریم درباره مزایا و معایب سنگ مرمریت صحبت کنیم پس با ما همراه باشید.
مزایای سنگ مرمریت
مزایای هر سنگی بسته به کاربرد آن متفاوت است گاها ممکن است یک سنگ در استفاده در مکانی مثل کفپوش مزایایی نداشته باشد ولی در مجسمه سازی بسیار کاربردی و پر از مزایا باشد.حال به بررسی کلی ویژگی ها و مزایای سنگ مرمریت می پردازیم.
- زیبایی طبیعی:سنگ مرمریت باتوجه به الگوها و رنگ های مختلف و رگه های خاصی که دارد به یک طراح حق انتخاب می دهد تا بتواند براساس محیطی که دارد سنگ مناسب خود را انتخاب کند.
- مقاومت و استحکام:سنگ مرمریت به دلیل مقاومت بسیار قوی در برابر فشار ،خوردگی و سایش می تواند در مکان هایی باتردد بالا استفاده شود .
- نگهداری آسان :سنگ مرمریت نیاز به مراقبت و نگهداری کمتری دارد و تمیز نگهداشتن و مراقبت آن می تواند باعث طول عمر آن شود .
- انعطاف پذیری:این سنگ به خوبی برش خورده و قابل تنظیم است که امکان ایجاد طرح های خلاقانه را فرآهم می سازد.
- استفاده چند منظوره:از سنگ مرمریت می توان در طراحی داخلی و خارجی ،برای ساخت زیر ساخت های مختلف مثل کفپوش ها ،دیوار پوش ها و حتی مبلمان و اشیاء زینتی مورد استفاده قرار می گیرد.
- مقاومت در برابر آتش :مرمریت به خوبی مقاومت در برابر آتش دارد که این ویژگی این سنگ را در استفاده در مکان هایی با حرارت بالا و در معرض آتش مناسب می کند.
- پایداری رنگ :رنگ های زیبا در مرمریت پس از گذشت زمان نیز پایداری خوبی دارند و آفتاب ،رطوبت و عوامل خارجی دیگر تاثیر چندانی روی آن ها ندارند.
معایب سنگ مرمریت
سنگ مرمریت با تمام ویژگی ها و زیبایی هایی که دارند همچنین معایب و محدودیت هایی نیز دارد که ما در این جا به معایب این نوع سنگ میپردازیم.
- حساسیت به اسید:سنگ مرمریت نیز مثل بسیاری از سنگ های دیگر به اسید حساس است .حساسیت به اسید هایی مانند موارد شوینده های قوی که باعث ایجاد کله های دائمی روی آن می شود و از طول عمر آن کم می کند.
- حساسیت به خوردگی : این سنگ ممکن است به PH های بالاتر و پایین تر ازعدد7 حساس باشد و باعث خوردگی آن میشود .
- هزینه بالا:مرمریت معمولا از سنگ ها ی گران قیمت به شمار می رود که ممکن است در برخی از پروژه ها برای سازنده مقرون به صرفه نباشد.
- نیاز به نصب حرفه ای:برای نصب مرمریت به دلیل ویژگی های خاص آن نیاز به نصاب حرفه ای و کار بلد است تا به سنگ خسارتی وارد نشود .
نتیجه
با توجه به مزایا و معایب سنگ مرمریت به راحتی می توانید مناسب ترین مکان برای استفاده از این سنگ را انتخاب کنید تا بیشترین کاربرد را برای شما داشته باشد.شناخت مزایا و معایب سنگ مرمریت همچنین باعث میشود شما بتوانید به خوبی از آن نگهداری کنید تا سنگ طول عمر زیادی داشته باشد و تمیز و سالم بماند.
بیشتر بخوانید:
معرفی انواع سنگ مرمریت سفید و ویژگی های آن