سنگ چینی
سنگ چینی که با نام کریستال هم در بازار معروف شده است نمونه ای از سنگهای دگرگون دولومیتی یا آهکی است.
سنگهای دگرگون، سنگهایی هستند که بر اثر فشار، حرارت و شرایط جوی از حالت آهکی یا دولومیت خارج شده و تبدیل به سنگهای جدیدی مثل کریستال یا چینی میشوند.
سنگ چینی از کانیهای کوارتز، هماتیت، کلسیت، ولاستونیت، گرافیت و سیموستینیت تشکیل شده است.
درجه سختی و مقاومت سنگ با توجه به کانیهای تشکیل دهنده آن متفاوت است و در واقع با توجه به معدن استخراج آن سنگ میتوان تشخیص داد که این سنگ از چه کانیهایی و به چه مقدار تشکیل شده است.
بنابراین میتوان درجه مقاومت و سختی سنگ را تشخیص داد.
در صورتیکه مقدار کوارتز در سنگ چینی زیاد باشد مقاومت سنگ را بسیار بالا میبرد و هرچقدر مقاومت سنگ بالا باشد میتوان سنگ را با ضخامت کمتری برش داد. این خاصیت سنگ چینی باعث شده تا از آن بعنوان بک لایت در دکوراسیون ساختمانهای لوکس استفاده کنند.
رنگ و طرح سنگ چینی:
سنگ چینی معمولا به رنگ سفید یکدست میباشد. انواع رنگهای خاکستری، قرمز، سبز و زرد را میتوان با طیف رنگهای تیره تا روشن در این نمونه از سنگها یافت.
وجود کربن در معادن سنگ چینی باعث میشود رنگهای خاکستری روشن، خاکستری تیره، نقره ای، طوسی و مشکی و گاهی آبی در سنگهای چینی یافت شود.
کریت ها و سیلیکاتها باعث ایجاد رنگهای طیف سبز در این نوع سنگها میشود.
معادنی که دارای لیمونیت هستند سنگهای چینی با طیف رنگی زرد و کرم تیره و روشن تولید میکنند.
کربنات منگنز یا هماتیت باعث تولید سنگهای چینی به رنگهای صورتی، قرمز و طیف رنگهای گرم میشوند.
گفتیم که سنگ چینی از کانیهای متعددی تشکیل شده است ولی فشردگی این کانیها و انسجام بالای آنها باعث شده که طرحهای متنوعی از این سنگ ایجاد نشود. در واقع یکدستی رنگ و طرح این سنگها آنها را از سنگهای دیگر متمایز میکند.
بلورهای کوارتز در تمامی سطح سنگ قابل مشاهده است که باعث جلای سنگ میشود.
طرحهایی که در این نوع سنگ دیده میشود نهایتا یک خط خاکستری کم رنگ یا یک طرح بسیار مبهم در سطح سنگ میباشد.
طرح ابری یکی از طرحهایی است که در سنگهای چینی لایبید دیده میشود.
انواع سنگ چینی:
سنگ چینی با توجه به معدنی که از آن استخراج میشود طبقه بندی میشود و انواع این سنگ را میتوان به شرح زیر معرفی کرد.
توضیح هرکدام از انواع سنگهای چینی را در قسمت محصولات به طور خلاصه ارائه میدهیم.
قروه
نیریز
سرجان
ازنا
الیگودرز
جذب آب:
سنگ چینی جذب آب بسیار کمی دارد چرا که این سنگ که بر اثر حرارت بالا و فشار بسیار زیاد تشکیل میشود و بنابراین عناصر تشکیل دهنده سنگ از انسجام بسیار بالایی برخوردار است و در نتیجه تخلخل بسیار کمی دارد بنابراین جایی برای جذب آب و رطوبت ندارد.
این سنگ را بدلیل جذب آب بسیار پایین میتوان در مناطق مرطوب مثل شهرهای شمالی و جنوبی ایران استفاده کرد.
مقاومت و استحکام سنگ چینی:
سنگ مورد بحث ما که از نمونه سنگهای دگرگون میباشد بسیار استحکام بالایی در برابر فشار و ضربه دارد. اجزای به هم پیوسته و منسجم سنگ آن را به یک متریال بسیار محکم تبدیل کرده است.
اما این سنگ اگر با ضخامت کم تولید شود در برابر سایش مقاومت کمی دارد. بنابراین در صورتیکه مشتری بخواهد این سنگ را بعنوان سنگ کف استفاده کند باید با ضخامت بیشتر از 2 سانتی متر بریده شود.
چسبندگی سنگ چینی:
پیش تر توضیح دادیم که این سنگ بسیار متریال منسجم و عناصر به هم پیوسته ای دارد، تخلخل کمی دارد بنابراین ورود هر نوع ملات به داخل سنگ عملا امکان پذیر نیست بنابراین میتوان گفت سنگ چینی چسبندگی بسیار پایینی دارد.
در صورتیکه این سنگ را بعنوان نما استفاده میکنید هنگام ساخت و ساز باید این سنگ را با قلابها و بستها به دیوار محکم کنید که احتمال ریزش را بسیار کم میکند اما اگر فقط از ملات استفاده کنید بسیار خطرناک خواهد بود و احتمال سقوط سنگ بسیار زیاد خواهد بود.
کاربرد سنگ چینی:
سنگ کریستال را در بسیار از قسمتهای ساختمان میتوان استفاده کرد.
کف پوش:
بعنوان کف پوش در سالن پذیرایی، لابی ها و راهروها میتوان این سنگ را با ضخامت بالا استفاده کرد.
دیوارپوش :
این سنگ در دیواره های داخل ساختمان بعنوان سنگ بک لایت و همچنین دیوارپوش سالنها، راهروها و حتی دیوار آشپزخانه بسیار کاربردی است.
کانتر آشپزخانه : سنگ مذکور بدلیل جذب آب کم بسیار در آشپزخانه ها و بخصوص بعنوان کانتر آشپزخانه کاربرد دارد.
سرویس بهداشتی :
سنگ کریستال بدلیل جذب اب بسیار پایین در انواع سرویس بهداشتی، حمام، استخر بعنوان کف پوش و دیوارپوش و همجنین ساخت انواع روشویی و آب نما کاربرد دارد.
مصنوعات سنگی:
ساخت انواع مجسمه ها و آب نماها و انواع مصنوعات سنگی برای باغ و ویلا با استفاده از این سنگ بسیار پرکاربرد است. همچنین از این سنگ برای ساخت جدول، نرده و حفاظ هم میتوان استفاده کرد.
پله:
از این نمونه سنگ بعنوان ساخت پله هم میتوان استفاده کرد اما همانطور که گفتیم باید ضخامت بیشتری برای ساخت آن در نظر گرفت.
نمای ساختمان:
سنگ چینی بدلیل زیبایی در رنگ و طرح و همچنین جنس خاص این سنگ که بسیار منسجم و به هم فشرده است و تخلخل کمی دارد، متریال بسیار مناسبی برای نمای ساختمان به حساب می آید، چرا که آب، رطوبت و آلودگی در این سنگ غیرقابل نفوذ است.
ظاهر زیبا و یکدست آن، رنگ بسیار سفید و براق این سنگ که بدلیل داشتن کوارتز در آن نور را به خوبی منعکس میکند این سنگ را برای ساخت نمای خارجی بسیار پرکاربرد کرده است.
اما عدم چسبندگی آن مشکل بزرگی برای ساخت نما میباشد که نماکار باید با استفاده از بستها و قلابهای مخصوص این سنگ را به دیوار محکم کند تا از مشکلات سقوط آن جلوگیری کند.
سنگ قبر:
سطح صاف و یکدست، براقی و صیقلی بودن سطح این سنگ زیبا باعث شده تا آن را برای ساخت سنگ قبر هم استفاده کنند و جذب آب بسیار پایین آن هم مزید بر علت است.
در ضمن این نکته را هم باید مدنظر داشته باشیم که سطح سنگ چینی را میتوان با دستگاههای حکاکی بسیار راحت حک کرد و این خاصیت سنگ چینی هم یکی از دلایلی است که از آن بعنوان سنگ قبر و حتی سنگهای تابلو سازی استفاده میکنند.
ابعاد سنگ چینی:
سنگ چینی را میتوان در انواع اندازه ها از جمله اسلب، تایل، طولی و حتی اندازه های سفارشی برش زد.
قیمت سنگ:
سنگ چینی با توجه به اینکه از کدام معدن استخراج شده است قیمت اولیه متفاوتی دارد، ضمن اینکه فرآوری سنگ در کدام کارخانه و طبق چه شرایطی انجام میشود هم میتواند بر قیمت سنگ تاثیر بگذارد.
علاوه بر موارد ذکر شده اندازه سنگ، ضخامت سنگ، رنگ و طرح سنگ چینی هم میتواند از عوامل تاثیرگذار در قیمت سنگ باشد.
نمونه های مختلف سنگ را در شبکه های اجتماعی ما بازدید کنید.