قبل از آشنایی با مزایای سنگ گرانیت، بایستی خود این سنگ را بشناسید. سنگ گرانیت یک نوع سنگ آذرین درونی است که شاید آن را با نام سنگ خارا بشناسید. سنگ گرانیت با بافتی از دانههای متوسط تا درشت در طبیعت یافت میشود. این سنگ زیبا به دلیل جنس خود وزن بالایی دارد. همچنین استحکام و مقاومت بالای این سنگ باعث شده تا سازندگان کاربردهای ویژه آن را در نظر بگیرند. در ادامه میتوانید مزایای سنگ گرانیت را مطالعه کنید.
اهمیت آشنایی با مزایای سنگ گرانیت
آشنایی با مزایای سنگ گرانیت به سازندگان و فعالان در زمینه سنگهای ساختمانی کمک شایانی میکند تا بتوانند اطلاعات خود را در حیطه کاریشان افزایش دهند. به صورت کلی سنگ گرانیت مزایای متعددی را عاید سازندگان میکند. این مزایا در اصل اثبات کننده کاربردهای سنگ گرانیت هستند. لذا آشنایی با مزایای سنگ گرانیت به اندازه شناخت کاربردهای آن حائز اهمیت است. در صورتی که در زمینه . فعالیت میکنید و در خصوص Granite کنجکاو هستید؛ مطالعه ادامه مقاله را به شما توصیه میکنیم.
مهم ترین مزایای سنگ گرانیت
همانطور که ذکر شد، مزایای سنگ گرانیت را میتوان اثبات کننده کاربردهای این سنگ زیبا دانست. اولین مزیت بزرگ این سنگ مقاومت بالای آن است. به صورتی که سنگ گرانیت به کمک این ویژگی خود توانسته به گزینه جذابی برای نمای داخلی ساختمان، مشاعات و مکانهای پرتردد تبدیل شود. دومین گزینهای که در لیست مزایای سنگ گرانیت قرار داده میشود؛ مقاومت سایشی بالای این سنگ است. در بسیاری از مکانها علاوه بر تردد عموم، وسایل مختلفی با کشیده شدن روی سنگی که در نمای داخلی به کار رفته جا به جا میشود. سنگ گرانیت به کمک مقاومت سایشی بالای خود میتواند گزینه جذابی برای چنین مکانهایی باشد.
شایان ذکر است که سنگ گرانیت در مقابل حرارت نیز مقاومت بالایی دارد. از طرفی میتوان گفت که این سنگ در صورت استفاده در مشاعات میتواند به عنوان عایق نیز عمل کند. به دلیل چنین مزایایی از سنگ گرانیت در مکانهای پرتردد حتی به عنوان سنگ فرش نیز استفاده میشود. شایان ذکر است که این سنگ امکان ساب پذیری مطلوبی دارد، لذا در نوع ساب خورده براقیت بالایی را برای مخاطبان به نمایش میگذارد. سایر مزایای سنگ گرانیت عبارتند از:
- قابلیت فرآوری با روشهای مختلف
- پایین بودن جذب آب و روغن در اغلب انواع سنگ گرانیت
- مقاومت در برابر شرایط اسیدی
مزایای سنگ گرانیت در نمای ساختمان
به صورت کلی اگر استفاده از این سنگ در نمای ساختمان را از مزایای سنگ گرانیت میدانید؛ سخت در اشتباه هستید. به عبارتی ساده، از سنگ گرانیت نمیتوان در نمای بیرونی ساختمان استفاده کرد. سازندگان ماهر برای این کار دلایل خوبی دارند و هرگز از سنگهای گرانیت برای نمای ساختمان استفاده نمیکنند. اولین دلیل عدم تناسب سنگ گرانیت برای نمای ساختمان، وزن بالای این سنگ است. سنگ گرانیت میتواند به نوبه خود، وزن سازه را به صورت جدی افزایش دهد.
با توجه به این که نمیتوان کاربرد این سنگ در نمای ساختمان را از مزایای سنگ گرانیت عنوان کرد؛ اما برخی سازندگان قبلا چنین پروژهای اجرا کردهاند. در چنین شرایطی به دلیل وزن بالای سنگ و چسبندگی پایین آن، ممکن است سنگ از نما به پایین سقوط کند. توصیه میشود اگر قبلا اقدام به انجام چنین کاری کردهاید از پیچ و مهره برای فیکس کردن سنگها استفاده کنید. این راهکار برای سازههایی که قبلا اجرا شده باشند ممکن است خطر سقوط نما را کاهش دهد. اما به صورت کلی استفاده از سنگ گرانیت در نمای ساختمان توصیه نمیشود.
مزایای سنگ گرانیت در تنوع
تنوع سنگ را میتوان مزیت آن عنوان کرد، مزایای سنگ گرانیت هم نیز مشمول این قاعده میشود. به صورتی که هم از نظر رنگ و هم از نظر جنس، تنوع بالایی از سنگ گرانیت در دسترس عموم قرار دارد. همان طور که قبل تر ذکر شد تنوع سنگهای ساختمانی بر اساس پارامتر های مختلفی سنجیده میشود. پارامترهایی که میتوان با آنها تنوع سنگ گرانیت را بررسی کرد؛ شامل: متدهای فرآوری، تنوع رنگ و تنوع جنس یا معادن میباشد. برای مثال سنگ گرانیت را میتوان با روشهای چرمی، بوشهمر، سند بلاست و سایر فرآوری کرد. همچنین مزایای سنگ گرانیت در تنوع رنگ به شرح زیر است:
- Black Granite
- گرانیت طوسی گلپنبهای
- گرانیت سبز
- گرانیت قرمز
تنوع گرانیت در معادن و جنس آن نیز مطلوب است. این سنگ را میتوان در انواع مختلفی با دانههایی در ابعاد مختلف در طبیعت یافت. برای کسب اطلاعات در خصوص انواع سنگ گرانیت بهتر است با فروشنده معتبر صحبت کرده و مشاوره بگیرید تا در موقعیت درست راهنمایی شوید. از آن جایی که تنوع جنس این سنگ مطلوب است؛ بایستی در انتخاب خود دقت لازم را به خرج دهید. برخی از انواع سنگ گرانیت عبارتند از:
- سنگ گرانیت سفید نطنز
- سنگ گرانیت کاهویی
- سنگ گرانیت کوجین
- سنگ گرانیت نهبندان
- و سایر انواع سنگ گرانیت و بازالت
مزایای سنگ گرانیت در تنوع و سنگ بازالت
شاید کمی تعجب کنید که سنگ بازالت در لیست فوق قرار گرفته است. بایستی به این نکته توجه کنید که سنگهای بازالت نیز از دسته سنگهای گرانیت هستند. برای شناخت بهتر تنوع سنگهای گرانیت بایستی به سنگهای زیر مجموعه در این دسته بندی از سنگها نیز توجه کنید. سنگ بازالت دارای ترکیباتی مشابه با سنگهای گرانیت است اما تفاوتهای اساسی با آن دارد. در واقع بازالت را میتوان یک سنگ آتشفشانی معرفی کرد. این سنگ شامل مقدار زیادی از ماده سیلیس میباشد که تفاوت عمدهای با سنگهای گرانیت را ایجاد میکند. اما به صورت کلی این دو سنگ را در زمینه سنگهای ساختمانی همخانواده میدانند.
سخن آخر
مزایای سنگ گرانیت را میتوان گواهی بر اثبات کاربرد این نوع سنگ دانست. برای شناخت بهتر سنگهای گرانیت بهتر است مزایای آن را به خوبی بشناسید. سنگ گرانیت در فروشگاههای سنگ بسیاری موجود می باشد. شایان ذکر است که تمامی فروشگاهها تنوع مطلوبی از سنگ گرانیت را به متقاضیان ارائه میدهند. اما بهترین روش، دریافت مشاوره از مراکز معتبر عرضه کننده سنگ است. در این زمینه دریافت مشاوره از هلدینگ مرکز سنگ که دارای سابقه چندین ساله در عرضه سنگهای ساختمانی میباشد توصیه میشود. کارشناسان مجرب هلدینگ مرکز سنگ به صورت تلفنی و آنلاین و حتی با مراجعه حضوری پذیرای متقاضیان و آماده راهنمایی آن ها هستند.